Het verhaal van Rachella | Ik werd opgenomen in de kliniek

Rachella: Ik werd opgenomen in een kliniek

Rachella Olsem was depressief en kwam in een psychose terecht. Ze werd opgenomen in een psychiatrische kliniek, omdat ze een gevaar was voor zichzelf en anderen. Dit is haar verhaal.

‘Enkele jaren geleden startte ik de opleiding Pabo. Het was mijn grote droom om juf te worden en te werken met kinderen. De opleiding verliep in het begin heel goed. Maar tegelijkertijd zorgde mijn perfectionisme ervoor dat ik onzeker werd.

Die onzekerheid werd steeds erger, waardoor ik besloot te stoppen met de studie. Later had ik veel spijt van deze keuze, want ik had het idee dat mijn droom wegviel. Ook was ik boos op God en keerde Hem de rug toe.

Op een gegeven moment werd ik depressief. Ik sliep niet goed en besloot niet meer naar buiten te gaan. Daarna kwam ik in een psychose terecht. Noodgedwongen werd ik opgenomen in een psychiatrische kliniek, omdat ik een gevaar was voor mezelf en anderen. De klachten werden door veel medicatie onderdrukt, maar niet weggenomen.

‘DE KLACHTEN WERDEN DOOR VEEL MEDICATIE ONDERDRUKT, MAAR NIET WEGGENOMEN.’

In de kliniek herinnerde ik mij de Bijbelverhalen die ik als kind bij de zondagsschool had gehoord. Van kleins af aan ging ik namelijk altijd met mijn ouders naar de kerk. Ik moest bijvoorbeeld denken aan Jona in de vis en Daniël in de leeuwenkuil.

Terwijl ik mij zo alleen voelde, knielde ik naast mijn bed neer en riep naar God om hulp. Na vier weken mocht ik onder toezicht een weekend met verlof. Zoals gewoonlijk ging ik naar de kerk. Tijdens de zangdienst zongen we het lied ‘Stronger’. Dat lied zegt: ‘God is sterker dan de dood, de zonde en elke nood.’ Dat raakte mij.

Na de zang was er tijd voor gebed. Ik wist dat ik God nodig had en liet voor mij bidden. Op het moment dat er ‘amen’ werd gezegd, viel er een last van mij af. Ik wist dat ik genezen was. Ik was weer vrolijk en kon weer mezelf zijn.

‘NA HET GEBED WIST IK DAT GOD MIJ HAD GENEZEN.’

Toen ik terugkwam in de kliniek, zagen de artsen een verandering in mij. Ze vroegen: ‘Wat is er aan de hand?’ ‘Hoe kan dit?’ Ik vertelde dat God mij had genezen, en dit zagen zij ook. Na een week werd ik uit de kliniek ontslagen en na een maand mocht ik de medicatie afbouwen.

Ik ben God dankbaar voor alles wat Hij heeft gedaan in mijn leven. Samen met mijn man Dwain en ons zoontje James bezoek ik The Blessing Utrecht. Ben jij op zoek naar een goede kerk? Klik dan hier en vind een kerk bij jou in de buurt.

Liefs, Rachella

Tags:
Previous Post

De balsem van Gilead

Next Post

Gods grote liefde!

Next Post

Gods grote liefde!