Recept: Kerstgebakjes

Recept: Kerstgebakjes

Tijdens het kerstseizoen zijn er veel mogelijkheden om tijd door te brengen met de mensen om je heen. Nodig vrienden, familie of kennissen uit en heb een gezellige tijd met elkaar. Maak samen met hen deze lekkere kerstgebakjes om er ook weer samen van te kunnen genieten!

Ingrediënten ananassterren:
*10 bladerdeegvellen *10 ananasringen *1 ei *kristalsuiker *vanille-ijs

Ingrediënten ananascadeautjes:
*10 bladerdeegvellen *10 ananasringen *2 tbsp cup poedersuiker *100 gram cream cheese (roomkaas) *1/4 tsp vanille-extract

Bereiding ananassterren:

  1. Verwarm de oven voor op 200 ℃ en ontdooi de bladerdeegvellen.
  2. Dep daarna de ananas droog en leg deze in het midden van het bladerdeegvel. Snijd vanaf de vier hoeken schuin in tot de ananas. Vouw daarna één punt over de ananas tot je alle punten naar binnen hebt gevouwen. Let op dat alle hoekjes zijn aangedrukt.
  3. Klop het ei los en bestrijk het bladerdeeg hiermee en strooi wat suiker over het bladerdeeg.
  4. Bak de ananassterren in de oven voor ongeveer 20-25 minuten of totdat ze mooi goudbruin zijn.
  5. Laat ze een beetje afkoelen en serveer met een bolletje ijs.

Bereiding ananascadeautjes:

  1. Verwarm de oven voor op 200 ℃ en ontdooi de bladerdeegvellen.
  2. Dep daarna de ananas droog en leg deze in het midden van het bladerdeegvel. Snijd in de hoekjes inkepingen van 3,5 cm lang en 2 cm vanaf de rand (zie video). Vouw de hoekjes naar het midden en druk ze aan in het midden.
  3. Mix daarna de cream cheese, poedersuiker en het vanille-extract tot een glad mengsel. Lepel daarna wat cream cheese op het midden van het bladerdeeg.
  4. Klop vervolgens het ei los en bestrijk het bladerdeeg hiermee.
  5. Bak de ananascadeautjes in de oven voor ongeveer 20-25 minuten of totdat ze mooi goudbruin zijn.
  6. Laat ze een beetje afkoelen voordat je ze eet.
Enjoy de kerstgebakjes!

Lees ook: ‘Recept: Choco fudge’

Tags:
Next Post

De kribbe & het kruis