Salted Caramelsaus
Tegenwoordig kom je salted caramel overal tegen. Je ziet en proeft het in koekjes, snoepjes en gebakjes. Daarom hebben wij ook een heerlijke Salted Caramelsaus.
Het leuke van een Salted Caramelsaus is dat je het voor zoveel verschillende dingetjes kan gebruiken. Ook kan je het lang bewaren en er een tijdje van genieten.
Deze Salted Caramelsaus gebruiken wij bijvoorbeeld ook als topping voor onze Cinnamon Rolls. Maar je zou het ook over je schepijs kunnen drizzlen of over een cheesecake.
Connect met ons op Instagram @Nieuwlevenonline en laat ons weten hoe jouw ‘Salted Caramelsaus’ is gelukt.
Bereiding Salted Caramelsaus
Ingrediënten :
*1/4 cup (55 gram) ongezouten roomboter *1/2 cup (110 gram) lichtbruine basterdsuiker *1/2 tsp zout *1/2 tsp vanille-extract *2 tbsp honing
STAP 1: Voeg de ingrediënten van de caramelsaus toe aan een pan en verhit het op middellaag vuur. Roer met een pannenlikker in de pan, zodat de ingrediënten één geheel vormen. Blijf roeren om te voorkomen dat de suiker aan de pan blijft plakken. Wanneer de suiker helemaal is opgelost, haal je de pan van het vuur af.
STAP 2: Giet de Salted Caramelsaus in een potje en laat die daarin afkoelen. De saus dikt nog wat in wanneer die afgekoeld is. Hierna is de saus klaar voor gebruik.
Bewaren
Je kan Salted Caramelsaus het beste bewaren in de koelkast. Zo kan die tot een maand goed blijven. Het is dan wel belangrijk dat je de saus bewaart in een luchtdicht bakje of glazen potje.
