Stuffed chicken rolls

Stuffed Chicken Rolls

Als je dit jaar ‘all-out’ wilt gaan met het kerstdiner voor je vrienden en familie, dan kunnen deze Stuffed Chicken Rolls niet ontbreken. Heerlijk gevuld met paprika en spinazie en gemarineerd in een zoete marinade.

Bij een kerstdiner mag de kip zeker niet ontbreken. Vooral niet als de kip zo lekker is als bij dit recept. Met deze Stuffed Chicken Rolls geef je je bord wat extra kleur en ‘verborgen’ groenten voor de liefhebbers.

Stuffed Chicken Rolls zien er moeilijker uit dan dat het eigenlijk is. Wel heb je wat voorbereidingstijd nodig. Maar met een goede planning komt dat helemaal goed!

Connect met ons op ons Instagram account: @Nieuwlevenonline. En laat ons weten hoe jouw Stuffed Chicken Rolls zijn gelukt!

How to:

Hier is een korte beschrijving hoe jij zelf deze heerlijke Stuffed Chicken Rolls kan maken.

Ingrediënten marinade:
*1/2 cup water *2 tbsp sojasaus *2 tbsp azijn *2 tbsp oestersaus *1/3 cup honing *witte peper *gedroogde chilipepers *4 geperste teentjes knoflook

Ingrediënten:
*4 stukken kipfilet *2 rode paprika’s *1 ui *2 geperste teentjes knoflook *60 gram bladspinazie *1 tsp maizena

 

STAP 1: Maak als eerste de marinade voor de kip. Voeg in een ovenschaal water, sojasaus, azijn, oestersaus, honing, witte peper, 4 teentjes geperste knoflook en gedroogde chilipepers toe. Roer totdat het goed gemengd is.

STAP 2: Snijd daarna de kipfilet horizontaal, maar snijd hem niet helemaal door. Vouw hierna de kipfilet open en leg er een stuk vershoudfolie op. Gebruik een pollepel of deegroller om de kipfilet plat te slaan, totdat deze overal even dik is (ongeveer 2 cm). Leg de kipfilet nu in de marinade en bedek de ovenschaal met vershoudfolie. Plaats in de koelkast voor minimaal 1 uur en maximaal 1 dag.

STAP 3: Snijd ondertussen de paprika’s en de ui in blokjes. Doe ze in aparte kommetjes. Pak hierna een koekenpan, giet er een scheutje zonnebloemolie in en verhit deze op middelhoog vuur. Wanneer de olie een beetje verhit is, voeg je de ui toe. Fruit de ui totdat deze glazig is. Voeg daarna 2 geperste teentjes knoflook toe. Wanneer je de knoflook ruikt, voeg dan de paprika toe en bak totdat deze zacht is. Leg het daarna even apart totdat de kip lang genoeg gemarineerd is.

STAP 4: Haal de kipfilet uit de marinade en zet de marinade apart voor de saus. Lepel daarna de paprika over de kipfilet en leg de bladspinazie eroverheen. Rol de kipfilet strak op en zet de kipfiletrol vast met 1 satéstokje. Herhaal dit voor alle kipfilets.

STAP 5: Bak vervolgens de kipfilet in een koekenpan met een scheutje zonnebloemolie. Zorg dat de kipfilet aan alle kanten is gebakken. Snijd de kip daarna in schijfjes en laat ze volledig doorbakken in de pan. Doe de kipfilet daarna op een bord of ovenschaal.

STAP: Zeef de marinade eerst en giet deze daarna in een koekenpan. Voeg vervolgens 1 tsp maizena toe in de pan. Roer totdat de saus dikker is. Schenk de marinade over in een kom en schep deze daarna over de kip heen.

Tips voor succes

Tip 1: Voorbereiding

Voorbereiding is heel belangrijk bij het kerstdiner. Daarom is het handig om te weten dat je bepaalde onderdelen van dit recept ook al van tevoren kan klaarmaken, zodat je niet alles op de dag zelf hoeft te doen.

De kip wordt het lekkerst als je deze een dag laat marineren. Volg hiervoor stap 1 en 2 in zijn geheel.

Ook kan je de paprika’s, knoflook en ui van tevoren snijden en in aparte bakjes bewaren in de koelkast, zodat je op de dag van het diner niet nog alles hoeft te snijden.

Je kan er ook nog voor kiezen om stap 4 te volgen. Dan is het wel belangrijk dat je de groenten volledig laat afkoelen. Wanneer deze afgekoeld zijn, kan je ze in een bakje bewaren in de koelkast. Dan hoef je op de dag van het diner de groenten alleen op de kip te scheppen. Ze worden namelijk opgewarmd wanneer je de kip gaat bakken.

TIP 2: De gaarheid van de kip

Wanneer je de kip bakt, houd je de kip in een rol. Hierdoor is het wel moeilijk om te checken of de kip helemaal is doorbakken. Om ervoor te zorgen dat de kip helemaal gaar is, kan je de kip in schijfjes snijden na het bakken. Is de kip nog niet helemaal gaar? Dan kan je de kip verder bakken in een koekenpan met wat zonnebloemolie.

Let wel op dat je de kip niet te lang bakt, want te droge kipfilet is wat we willen voorkomen!

Hoe bewaar ik de Stuffed Chicken Rolls?

Je kan Stuffed Chicken Rolls in de koelkast bewaren voor 3 dagen. Laat ze volledig afkoelen, voordat je ze in een luchtdicht bakje bewaart in de koelkast. Je kan ze opwarmen in de oven voor 10-15 minuten op 180 graden Celsius.

Ook kan je de Stuffed Chicken Rolls invriezen. Wanneer ze volledig zijn afgekoeld, kan je ze in een luchtdicht bakje invriezen. Als je van tevoren weet dat je niet alle Stuffed Chicken Rolls in één keer wilt ontdooien, dan kan je ze het beste op de volgende manier invriezen. Plaats de rolls op een bakplaat los van elkaar en laat ze voor een uur in de vriezer. Daarna kan je ze samen in een bakje of een zakje doen. Zo voorkom je dat ze allemaal aan elkaar vriezen.

Enjoy!

Tags:
Next Post

Alissa: Ik ervaarde dat mijn Sterke God voor mij streed