Negatief zelfbeeld

Aatian: Ik had alles al opgegeven

Aatian Kailasapillai (24) had een negatief zelfbeeld, waardoor hij angstig en onzeker was. Hij was van plan om zelfmoord te plegen en had alles al opgegeven, maar God greep in. Dit is zijn wonder.

‘Mijn pastor noemde mij als kind altijd ‘schuchter’. Steeds moest ik opzoeken wat dat woord überhaupt betekende. Schuchter betekent dat je erg angstig en onzeker bent tegenover je omgeving. Hij had geen ongelijk, want zo was ik inderdaad. Het liefst verstopte ik me ergens in een hoekje, zodat niemand wist dat ik er was. Of beter gezegd: niemand mij pijn kon doen.

Die angst en onzekerheid kwamen voort uit een negatief zelfbeeld. Door de jaren heen hebben veel mensen zich namelijk negatief over me uitgesproken. Zo durfde ik als kind ook nooit te dromen, omdat mij altijd werd verteld dat er toch niks van mij terecht zou komen. Deze uitspraken had ik jarenlang voor waarheid aangenomen en verder gelaten voor wat het was.

Vijf jaar geleden werd alles mij echter te veel. Voor de zoveelste keer stortte mijn leven als een kaartenhuis in elkaar, waarna het voor mij genoeg was. Op die avond ben ik huilend naar het station gerend. Er zou toch niks van me terechtkomen, dus besloot ik het leven op te geven en zelfmoord te plegen.

 ‘IK HAD ALLES AL OPGEGEVEN, MAAR GOD HEEFT MIJ NOOIT OPGEGEVEN.’

Van de bewuste avond kan ik me verder niks meer herinneren, behalve dat mijn youth manager mij toen heeft opgehaald van het station. Daarvoor ben ik hem nog altijd dankbaar, want anders had ik het nooit kunnen navertellen. God zorgt echt voor Zijn kinderen en hoort hun hulpgeroep.

Alle angst, onzekerheid of wat mensen over mij hadden uitgesproken; God heeft alles weggenomen en er meer voor teruggegeven dan ik als kind ooit had durven dromen! Van het ooit zo schuchtere kind is niks meer over. Ik had alles al opgegeven, maar God heeft mij nooit opgegeven. Integendeel, Hij heeft het altijd al in mij zien zitten!’

God bless you, Aatian!

Tags: