Deep-fried chicken dumplings

Deep-fried chicken dumplings

Met deze lekkere deep-fried chicken dumplings sla je de plank zeker niet mis! Wanneer je de honing-sesam dipsaus en de knoflook-chiliolie erbij serveert, zal het een heerlijke smaakexplosie zijn.

Deep-fried chicken dumplings zijn het lekkerste en het leukst als je ze met anderen maakt. Dit maakt het vouwen van ongeveer 40 dumplings ook makkelijker en sneller.

Ook zijn deze deep-fried chicken dumplings heel lekker als borrelhapje. Doordat ze gefrituurd zijn, behouden ze beter hun vorm en kan je ze ook makkelijker oppakken en eten.

How to:

Ingrediënten:

*40 dumplingvellen *400 gr kipdijfilet *1,5 tsp honing *3 tbsp sojasaus *2 tbsp sesamolie *2 tbsp maïzena * 6 teentjes knoflook *1 tsp geraspte gember *3 bosuien *100 gr shiitakes *1/4 tsp witte peper *1/4 tsp zout *1/2 tsp five spice *water *zonnebloemolie

Hier is een korte beschrijving hoe jij zelf deze heerlijke deep-fried chicken dumplings kan maken.

STAP 1: Ontdooi de dumpling-/gyozavellen.

STAP 2: Snijd de kipdijfilet in stukjes en voeg ze toe aan de keukenmachine. Pulseer de keukenmachine een aantal keer, totdat de kip de consistentie van gehakt heeft. Afhankelijk van de grootte van je keukenmachine, moet je dit proces misschien een paar keer herhalen.

STAP 3: Voeg de kip, geperste knoflook, geraspte gember, honing, sojasaus, sesamolie, fijngesneden bosuitjes en shiitakes toe. Breng het vervolgens op smaak met witte peper, zout en five spice. Roer dit één richting op, totdat alles goed gemengd is. Voeg daarna nog wat peper en zout toe als het nog wat mist.

STAP 4: Neem een dumplingvel in je hand en schep 1 eetlepel van de vulling in het midden. Wrijf met je vinger wat water op de randen van het vel en vouw ze dicht. Let op dat er geen luchtbelletjes in de vulling zitten en dat de dumplings goed dicht zijn. Plaats de gevulde dumplings op bakpapier en bedek ze met een theedoek.

STAP 5: Verwarm zonnebloemolie in een pan en frituur ze op 175 graden voor 2-3 minuten, of totdat ze goudbruin zijn en gaar vanbinnen.

STAP 6: Serveer de dumplings met sesamzaadjes, gesneden bosuitjes, knoflook-chiliolie en honing-sesam dipsaus.

Tips voor succes

Kipgehakt

Bij het maken van de deep-fried chicken dumplings hebben wij ervoor gekozen om van kippendijfilet zelf kipgehakt te maken. Deze stap maakt de voorbereidingstijd wel wat langer, maar het zorgt ervoor dat het vetgehalte van de kip hoger is, dan als je kant-en-klaar kipgehakt koopt. Let wel op dat je het kippenvlees goed klein maakt door het eventueel meerdere keren te pulseren in de keukenmachine.

Je kan het kipgehakt van tevoren voorbereiden en dan in de koelkast bewaren. Als je dit doet, kan je de kip ook alvast marineren door stap 2 al uit te voeren.

Smaak testen

Wil je checken hoe het vlees smaakt? Neem dan een theelepel van de vulling en bak het gaar in een koekenpan met wat olie. Voeg daarna nog wat peper en zout toe als het nog wat mist.

Dumplingvellen vouwen

Het vouwen van chicken dumplings kan op verschillende manieren. Je kan het dumplingvel dichtknijpen, door je duim en wijsvinger te gebruiken. Dit is de snelste manier, maar dan zien de dumplings er niet zo speciaal uit.

Een andere manier van vouwen is het maken van plooien. Dit doe je door het vel dubbel te vouwen en het midden dicht te drukken. Vouw daarna steeds een stukje naar het midden toe en druk ze goed dicht. Als het vel niet goed plakt, maak je vingers een beetje nat en druk het dan aan.

Het vouwen van de chicken dumplings kan lang duren. Zorg ervoor dat de dumplings niet uitdrogen. Dit doe je door ze te bewaren onder een licht vochtige theedoek. Mocht het zo zijn dat de dumplings toch uitgedroogd zijn. Maak je handen dan vochtig met wat water en wrijf het over de uitgedroogde plekjes tot ze weer soepeler zijn.

Deep-fried

Deep-fried chicken dumplings bak je door eerst olie in je pan te doen en ze daarna te stomen met water. Het kan wel eens voorkomen dat je dumplingvellen aan de bovenkant nog niet helemaal gaar zijn. Giet er dan een scheutje water bij en laat het nog even verder stomen.

Hoe bewaar ik de deep-fried chicken dumplings?

Invriezen

Je kan ze invriezen als ze nog ongebakken zijn. Leg de dumplings op een plaat met bakpapier. Let op dat ze niet te dicht bij elkaar liggen. Plaats deze plaat voor 1 uur in de vriezer of totdat ze helemaal bevroren zijn. Doe ze vervolgens in een luchtdicht bakje of een diepvrieszakje en bewaar ze in de vriezer. Ze blijven 2 tot 3 maanden goed.

Wanneer je ze wilt bakken, hoef je ze niet eerst te ontdooien. Volg dan stap 5. Houd er wel rekening mee dat je ze wat langer moet stomen.

Tags:
Previous Post

Knoflook chiliolie

Next Post

Honing-sesam dipsaus

Next Post

Honing-sesam dipsaus