Zomeractiviteiten voor kids

De zomervakantie staat voor de deur. De scholen gaan dicht en de kinderen zijn vrij. Misschien ga je deze zomer niet op vakantie, maar wil je er toch een speciale vakantie van maken voor je kids. Dan hebben wij hier 4 leuke en goedkope zomeractiviteiten voor jou en je kids, waaronder hinkelbaan Xtreme!

1. Sponsdarten

Voor deze simpele en leuke game heb je niet veel nodig. Het is leuk en gemakkelijk om te doen in de tuin of op de stoep. Met water spelen is leuk voor jong en oud en je kan het zo makkelijk of moeilijk maken als je wilt. Alvast heel veel waterplezier!

Wat je hiervoor nodig hebt:

 • Stoepkrijt
 • Emmer met water
 • 6 sponsjes

Voorbereiding en speluitleg:

 1. Als eerste maak je je dartbord. Teken hiervoor met stoepkrijt een grote cirkel met daarin steeds kleinere cirkels. Geef aan elke cirkel punten, bijvoorbeeld: 10, 25 en 50. De middelste cirkel heeft het hoogste puntenaantal.
 2. Daarna kan je met stoepkrijt aangeven vanwaar zij mogen gooien. Als de kinderen veel van leeftijd verschillen, kan je verschillende strepen zetten, zodat elke leeftijd een eerlijke kans heeft om te winnen.
 3. Elk kind mag 3 sponsen gooien. Na elke beurt worden de punten opgeteld en bijgehouden. Je kan de punten schrijven op een blaadje of met stoepkrijt op de grond.
 4. Na elke ronde wordt de winnaar bekendgemaakt. Het kind met de meeste punten heeft gewonnen!

Veel water- en speelplezier!

2. Stoepkrijtverf

In de zomer is het leuk en fijn om lekker buiten te zijn. Natuurlijk wil je ook wat leuks maken met de kids, zodat ze lekker creatief bezig kunnen zijn. Met stoepkrijt buitenspelen is al leuk, maar om daar een leuke twist aan te geven, kan je stoepkrijtverf maken.

Wat je hiervoor nodig hebt:

 • Stoepkrijt
 • 3/4 cup maizena
 • 3/4 cup water
 • Rasp
 • Muffinvorm voor 6 muffins / 6 potjes
 • Kwasten

Zo maak je stoepkrijtverf:

 1. Meng als eerste de maizena met het water in een maatbeker.
 2. Verdeel daarna het mengsel over de muffinvorm of over de potjes.
 3. Rasp de stoepkrijt. Per kleur heb je ongeveer 1/2 tbsp nodig.
 4. Voeg nu per potje of vormpje een kleur toe en mix het totdat het de kleur heeft die je wilt. (Als het mengsel te stug is om mee te verven, kan je telkens 1 tbsp water toevoegen, totdat het de juiste dikte heeft.)

Nu ben je er klaar voor om een prachtig kunstwerk te maken of organiseer een stoepkrijtverfwedstrijd met vriendjes en vriendinnetjes.

TIP! Voordat je de hele stoep vol verft, check eerst op een klein stukje of je de verf er makkelijk vanaf krijgt en er geen vlekken achterblijven.

3. Kleurenspeurtocht

Wil je liever met je kids naar het park en wat anders doen dan alleen wandelen of naar de speeltuin? Dan vind je hier een leuke en makkelijke speurtocht. Een kleurenspeurtocht geeft je kids een extra uitlaatklep tijdens het wandelen en maakt ze opmerkzaam voor hun omgeving. Dit spel kan je ook binnen spelen, mocht het een keer regenen.

Benodigdheden:

 • Kleurenspeurtocht A5 (klik hier om te downloaden)
 • Als je niet kan printen, kan je op papiertjes met verschillende kleuren stiften vakjes kleuren
 • Ziplock zakjes

Doe de blaadjes met de kleurtjes in de ziplock zakjes en laat de kinderen spulletjes vinden die bij hun kleuren passen. Wie als eerste alle kleurtjes verzameld heeft, heeft gewonnen!

4. Hinkelbaan Xtreme

Om je kids lekker actief bezig te houden, kan je een hinkelbaan met ze maken op de stoep of in de tuin. Natuurlijk kan je de basis hinkelbaan maken. Maar je kan ook een ‘extreme’ hinkelbaan maken met tussendoor allemaal uitdagingen en opdrachten. Het ontwerp van je hinkelbaan kan je samen met je kids maken. Zo betrek je ze er ook bij en wordt het extra leuk om de hinkelbaan af te maken.

Om de hinkelbaan extreem te maken, kan je het zo moeilijk maken als je wilt. Klik hier om de plattegrond te downloaden met wat ideetjes voor de Hinkelbaan Xtreme.

Kijk voor nog meer leuke kinderactiviteiten en kinderrecepten bij All Kids 1st.

Tags:
Next Post

De Here is mijn Herder