Inspiratie - Het gebed om wijsheid van een vader

Het gebed om wijsheid van een vader

‘Lieve Hemelse Vader, kunt U mij vergeven dat ik mijn kinderen pijn gedaan heb?

Ik dacht dat een groot huis zou maken dat mijn kinderen zich belangrijk zouden voelen. Ikzelf kwam namelijk uit een arme familie. Ik besefte niet dat alles wat ze nodig hebben, mijn liefde is.

Ik dacht dat geld hen gelukkig zou maken, maar het maakte alleen maar dat ze dachten dat geld belangrijker is dan mensen.

Ik dacht dat een pak slaag ze sterk zou maken, zodat ze zichzelf konden verdedigen. Alles wat het deed, was me ervan weerhouden naar wijsheid te zoeken, zodat ik ze kon disciplineren en opvoeden.

Ik dacht dat als ik ze alleen liet, ze onafhankelijk zouden worden. Alles wat het deed, was mijn eerste zoon dwingen de vader te zijn voor mijn tweede zoon.

Ik dacht dat als ik de gezinsproblemen verdoezelde, ik de vrede bewaarde. Alles wat ik ze leerde, was te vluchten in plaats van te leiden.

Ik dacht dat door in het openbaar de schijn op te houden dat we een volmaakt gezin waren, ik ze fatsoen bijbracht. Alles wat ik ze leerde, was met een leugen te leven.

Ik dacht dat alles wat ik moest doen om een vader te zijn, was geld te verdienen en in al hun materiële behoeften te voorzien. Alles wat ik ze geleerd heb, is dat er meer bij komt kijken om een goede vader te zijn.

Het probleem is dat ze zullen moeten raden wat een goede vader echt is.

En lieve God, ik hoop dat U dit gebed kunt lezen. Mijn tranen hebben heel wat woorden bevlekt.’

Ondanks dat wij als mensen tekortschieten, mogen wij altijd zien op God, onze Hemelse Vader. Hij is vol genade en Hij zorgt ervoor dat alle dingen meewerken ten goede voor wie Hem liefhebben (Romeinen 8:28). Met Zijn armen vol liefde zal Hij je omarmen. Hij zal je vullen met Zijn rust en vrede.

Tags:
Next Post

Discipelprofiel: Filippus