Lifestyle - Uw naam is Jezus

Song Story: Uw naam is Jezus

Op de afgelopen Mission Conferentie zongen we voor het eerst het lied ‘Uw naam is Jezus’. Hoewel het lied een declaratie is van de kracht van de naam van Jezus, kan je ook wel zeggen dat dit lied een geschiedenisles is. Het lied is het verhaal van Jezus in een notendop. Micha Maasbach vertelt het verhaal achter dit lied.

Een reis

‘Toen we dit lied zongen, was dat voor mij een grote overwinning. In tegenstelling tot veel andere liederen, was dit lied een hele klus om te schrijven. Het heeft mij langer dan een jaar gekost. Er waren genoeg tijden dat ik het idee in de prullenbak wilde gooien. Maar er zit een verhaal achter het lied. Het lied is een reis en ik zou je graag iets meer willen uitleggen over die reis.

Als we het lied als een soort reis nemen, dan zien we dat couplet 1 en couplet 3 (wat weer als eerste couplet na het refrein komt, een nieuw begin) het begin verwoorden van die reis. Respectievelijk Johannes 1 en Genesis. Couplet 2 en couplet 4 zijn meer het verhaal van Jezus op aarde, Zijn dood en opstanding. Couplet 5 vertelt over de grote werken die Jezus deed op aarde. Hoe hij de mensen in nood genas, bevrijdde en verloste.

De naam van Jezus

Het refrein en de bridge gaan over de werking en het gebruik van de naam van Jezus in ons leven. Wij kunnen door het offer van Jezus aan het kruis in de eeuwigheid bij Hem zijn. Wij mogen bij God de Vader komen en wonen in Zijn huis. Maar dat is niet het enige. Het verhaal van Jezus leert ons ook dat wij in dit leven hier op aarde Zijn naam kunnen en mogen gebruiken in onze nood. Dat wij Hem kunnen aanroepen als wij bevrijding, genezing of verlossing nodig hebben. De Bijbel leert ons:

‘En Jezus kwam naar hen toe, sprak met hen en zei: Mij is gegeven alle macht in hemel en op aarde.’ – Mattheüs 28:18 (HSV)

Dit is iets wat wij nooit mogen vergeten. Na alles wat wij hebben gehoord over Jezus en wat wij kunnen lezen in de Bijbel, is het soms toch nog zo dat wij twijfelen aan Zijn macht. Als problemen of situaties op ons pad komen, dan hebben wij toch nog angst en vrees. Daarom schreef ik het tussenstuk: ‘Zijn naam is de grootste en hoogste’. Een constante herinnering dat er geen naam boven de naam van Jezus is. Geen macht is groter dan Jezus’ macht. Als wij op Hem blijven zien en Hem vertrouwen, dan komen wij uit de situatie als overwinnaar.

ALS WIJ OP HEM BLIJVEN ZIEN EN HEM VERTROUWEN, DAN KOMEN WIJ UIT DE SITUATIE ALS OVERWINNAAR.

Nu je wat achtergrondinformatie weet van dit lied, hoop ik dat je dit lied met volle overtuiging kan zingen en begrijpen.’

Tijdens de Night of Worship zongen we dit lied. Luister en zing met ons mee!

Tags:
Next Post

De onafhankelijke staat Israël